تفاوت ISI با ISI-Listed چیست؟

بسیاری از دانشجویان هستند که با اصطلاحات مرسوم در حوزه مقالات آشنایی کاملی ندارند؛ اصطلاحاتی که اطلاع از آن می‌تواند از اشتباهات احتمالی و سوءاستفاده سودجویان جلوگیری کند. یکی از این اصلاحات تفاوت ISI با ISI-Listed است. به‌طور کلی به تمام مقاله‌های نمایه‌شده در تامسون رویترز به اصطلاح ISI گفته می‌شود. بدیهی است که با توجه به تنوع کیفی نمایه‌های تحت پوشش تامسون رویترز، نمی‌توان قضاوتی یکسان برای تمام این نمایه‌ها داشت، لذا برای حفظ اعتبار و ارزش علمی عنوان ISI، نمایه‌ها به دو گروه ISI (دارای ضریب تاثیر) و ISI-Listed (بدون ضریب تاثیر) تقسیم‌بندی می‌شوند. ژورنال‌هایی موجود در نمایه‌هایArts & Humanities Citation Index، Science Citation Index Expanded وSocial Sciences Citation Index با نام‌های اختصاری SCI، SCIE و SSCI، ژورنال‌های ISI خوانده می‌شوند. اعتبار علمی این ژورنال‌ها بسیار مناسب است و در صورت چاپ مقاله در این ژورنال‌ها از بابت اعتبارشان نگران نباشید.

به ژورنال‌هایی که در سایر نمایه‌های زیرمجموعه تامسون رویترز نظیر BIOSIS یا Zoological Record یا ESCI و… ایندکس شده‌اند، ژورنال‌های ISI-Listed گفته می‌شود، بنابراین اعتبار علمی آن باید به صورت تخصصی بررسی شود. لازم به ذکر است که متاسفانه این قبیل ژورنال‌ها محل سوءاستفاده‌های فراوان از دانشجویان و پژوهشگران جوان شده است و باید مراقب این موضوع باشید. پس اگر مقاله در ژورنال‌های ISI چاپ شود، هیچ‌گونه جای نگرانی در جلسه مصاحبه دکتری نیست، اما اگر مقاله شما در فهرست ISI-Listed چاپ شده باشد، این به معنای پایان کار مقاله شما نیست و همه‌چیز منوط به بررسی هیات داوری خواهد شد، لذا ISI-Listed را یک امر منفی و پایان ماجرا ندانید. به هر حال پذیرش از فهرست مجلات ISI-Listed ساده‌تر از ISI است، که همین مساله گاهی با سوءاستفاده مالی از دانشجویان و پژوهشگران مواجه می‌شود.(منبع:روزنامه فرهیختگان)